Grusat både här och där

Igår hade jag många alldeles för många att träffa. Först åkte vi på ett födelsedagsfirande sedan direkt hem till mamma på middag och därifrån till "After work" med några kompisar. (fast jag är ledig)
Det skulle bara bli några timmar ute men jag var hemma 00.18.
Trevligt sällskap och mycket skratt. På kvällen blev vi lite småhungriga och beställde en pizza och en stor sallad att dela på.
Jag märkte direkt att det inte bara var snön ute som var sandad utan också salladen vi åt.
Anna- Mia, min trogne kompanjon och livscoach med all erfarenhet sa förstås att det var en krydda i salladen som skulle vara knaprig, som sand! På finare restauranger var det alltid så! Hon hade minsann ätit på en fin restaurang i Malmö och där var salladen kryddad exakt med samma knapriga "sandkrydda".
"Det ser du ju själv att det är vinägretten som är kryddad!"
Men sandkrydda??? Jag frågade servitrisen och de beklagade verkligen det inträffade, att salladen inte var SKÖLJD!
Vi fick hela maten och dryck gratis som plåster på såren, även om Anna-Mia tuggat i sig nästan hela "sand-salladen".
Undra om salladen på den fina restaurangen i Malmö också var osköljd...


Grussalladen

Kusinen

Igår träffade jag en annan kusin som bor i Odensbacken. Låt oss kalla honom för "Raimo".

När han var liten var han helt galen! Han och hans bror gillade verkligen Hulken så de klädde ut sig till Hulken. Trasiga kläder och grön färg och skrämde slag på grannarna.

Han har ju inte direkt blivit ordentlig med åren, för practical jokes är det bästa han vet. Det är bara inte alltid de uppskattas av andra. T.ex. så la han laxeringsmedel i en gryta en gång på en fest...jag vet... vad tänkte han skulle hända???

Skulle säkert kunna skriva en hel bok om honom men ska istället berätta något som han inte vet. (Hoppas han inte läser det här)
När han fyllde år för ett tag sen så var vi bjudna hem till honom och Micke och hans bror tänkte att de äntligen skulle ge igen för gammal ost, så de släppte ut luften ur hans bildäck.
Raimo blev ganska förbannad så ingen vågade säga till honom att det skulle föreställa ett skämt. Han vet nog än idag inte vilka som låg bakom.
Vet inte om han tänkte hur andra mådde efter hans spetsade gryta???

Städmani!

Nu är hemmet städat från golv till tak! Kul att Micke uppskattade det genom att gå ett par varv inne med snöslaskiga skor. " Tack Tarja, nu tar jag ett ärevarv".
Jag lovar att om blickar kunde strypa....

Nåja, på fredag kommer Linda och Marko från Örebro! Så kul! Vi ska åka pulka, träna, äta nyttigt och lägga oss tidigt...
Vem försöker jag lura! Mitt ordspråk är ju: "När karaoken slås på, åker vettet ut"
Får väl skriva efter helgen om allt kul som hände.

Idag är Malte på Zooskola. Han är djurskötare för en dag på parken zoo. Då passar jag på att lata mig. Lite sliten efter alla nätter med OS- tittande. Är helt fast!

Trevlig lill-lördag!!!